Over mezelf

‘Samen spelen, samen delen.’

IMG_4059Ayco De GeyterDit hoor ik thuis dagelijks als onze kinderen aan het spelen zijn, zélfs als de ene zeer bewust een stuk speelgoed uit de handen van de andere trekt… Feit is dat samen spelen én communiceren ontzettend belangrijk zijn!

Samen spelen en samen bewegen is niet alleen fijn en ontspannend, het stimuleert ook ons zelfbewustzijn en onze ontwikkeling. Meer nog, door intens samen te spelen en te bewegen, door het ervaren van lichaamscontact met anderen en contact met jezelf, voel je je beter in je vel, sta je open in het leven en ben je in staat om diepere emotionele banden aan te gaan.
Mooie taal uit boekjes? Dat wellicht ook, maar ik spreek vooral uit eigen ervaring.

Toen we 8 jaar geleden ons eerste kindje adopteerden, gingen we wanhopig op zoek naar manieren om onze band te verstevigen. Een cursus babymassage was een mooi begin, maar we wilden méér.  Zo kwamen we bij Sherborne terecht, een ongedwongen, speelse manier om de hechting tussen ouder en kind te stimuleren. Omdat we niet direct iemand vonden die ons deze pedagogiek kon aanleren, volgden we zelf de opleiding Sherborne Bewegingspedagogiek en gingen thuis aan de slag. Mooie momenten samen én een duidelijke bevordering van ons hechtingsproces waren het resultaat.

Zelf doe ik bijna 20 jaar wekelijks aan yoga en ondervind de positieve effecten hiervan aan den lijve. Vanzelfsprekend was het dus om ook dit door te geven aan onze kinderen. Kinderyogaboeken waren een grote hulp. Een opleiding kinderyogadocent bij Kreakatau verdiepte mijn kennis en gaf me zelfvertrouwen.

Enkele jaren later kwam ik in contact met Reflex Integratie Therapie. Een behandelingsmethode voor een heel andere problematiek, maar opnieuw een methode die je hoofdzakelijk in huiselijke kring kan uitoefenen, wat de band met je kind alleen maar versterkt.

Deze ervaringen wil ik ontzettend graag met andere kinderen en andere ouders delen. Als het zoveel moois doet voor mijn kindjes, dan doet het wellicht evenveel moois voor anderen.

Na de opleiding Integratieve Kinder- en Jeugdpsychotherapie bij het AIHP ben ik de opleiding tot Rouw- en Verlies Counselor gestart bij de Bleekweide, zodat ik met nog meer bagage naar jullie kinderen kan kijken.